1 894717,23 lei fără TVA sunt necesari pentru repararea bazinului Vega. ADOR a solicitat consilierilor locali sa rectifice bugetul cu aceasta suma

Alianta pentru Drepturile Omului din Romania(ADOR) incearca o noua strategie pentru a scoate functionarii publici din administratia locala, dar si din alte institutii publice unde este cazul, din zona lor de confort in care functioneaza de ani de zile. Observam lucrurile din jurul nostru si de cele mai mult ori nu gasim solutii ca sa le indreptam. Unul dintre motivele principale este faptul ca nu ne cunoastem cu adevarat drepturile, dar nici obligatiile pe care le avem, iar acest lucru creeaza problemele din administratie in raport cu cetateanul si, de ce nu, chiar cu municipiul.

Asadar, vineri 21 mai, presedintele ADOR a depus la registratura primariei Ploiesti o solicitare/petitie prin care a solicitat consilierilor locali si primarului sa suspuna dezbaterii plenului Consiliului Local in termen de 30 de zile, o propunere de rectificare de buget pentru lucrarile de reparatii la bazinul Vega, din cauza caruia sportivii de la doua sectii de inot din Ploiesti sunt nevoiti sa consume timp si bani mai multi pentru deplasarea si antrenamentele la bazinul olimpic de la Izvorani.

Astfel, în temeiul legii 317/2021, legea bugetului de stat pe anul 2022 precum și a legii 273/2006 privind finanțele publice locale respectiv art 14, art 19 alin 2, ADOR a solicitat rectificarea bugetului local al municipiului Ploiești ptr anul 2022 prin alocarea sumei de 1 894717,23 lei fără TVA pentru realizarea lucrărilor de reparatii la Bazinul Vega în baza Acordului Cadru nr. 1016/2020 încheiat între UAT PLOIESTI si SC CATEN CONSTRUCT SRL, precum si a contractului subsecvent nr. 6945/05.04.2022, suma estimate pentru a finaliza lucrarile de reparatii ale bazinului Vega. Cererea noastra a fost inregistrata cu nr. 10389/21.05.2022 si asteaptam raspunsul in termenul legal.

Facem apel la conslierii locali sa ia in serios petitia noastra si sa identifice resursele financiare mentionate mai sus pentru ca lucrarile de reparatii la bazinul Vega sa demareze cat mai repede si sa fie finalizate intr-un termen relativ scurt, dar efectuate profesionist.

Din pacate, suntem nevoiti sa recurgem la aceste metode pentru ca exista o comunicare greoaie cu aproape tot ceea ce reprezinta administratia locala  si incercam sa schimbam aceasta situatie, desi e greu cand nu ai parteneri de discutie.

De acum inainte vom proceda numai asa, iar daca cei carora ne adresam nu tin cont de petitiile noastre, ne vom adresa instantei pe obligatia de a face.