ADOR a depus cerere de dezbatere publica la primaria Ploiesti pentru Planul Urbanistic General

Astazi, 29.04.2022, Alianta pentru Drepturile Omului din Romania(ADOR) a depus o cerere de dezbatare publica la primaria Ploiesti, in atentia Consiliului local cu nr. 8699. Practic s-a solicitat ca tot ce tine de Planul Urbanistic General al municipiului Ploiesti si regulamentul de urbanism ce urmeaza a fi aprobate printr-un viitor proiect de HCL sa fie dezbatut public.

Necesitatea unui PUG actualizat este evidenta, structura arhitecturala a Ploiestiului este mult modificata fata de anul 1999 de cand dateaza ultimul PUG. Solicitam ca la dezbatere sa fie invitati, in primul rand, arhitectii ploiesteni, ale caror pareri sunt avizate. Pe langa acestia sa vina cat mai multi cetateni, prin respectarea procedurilor de promovare a dezbaterilor publice, de catre administratia locala.

In masura in care primaria Ploiesti nu organizeaza dezbaterea solicitata de ADOR in baza art. 7 alin9 din Legea 52/3003, ne vom adresa instantei de contecncios pentru a anula orice proiect de HCL care vizeaza PUG-ul, daca nu se respecta solicitarea noastra.

Speram ca sa nu fim pusi in aceasta situatie. Vom reveni cu detalii catre cititorii nostri, in intentia de a ne mobiliza cat mai multi ploiesteni pentru participarea la dezbatere.

https://www.facebook.com/100003503433733/videos/762399581839683/