ADOPTĂ O POVESTE- proiect al Asociației Alianța pentru Drepturile Omului din România

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul „Adoptă o poveste” este realizat de Asociația Alianța pentru Drepturile Omului din România. Proiectul se adresează tinerilor dotați atât intelectual cât și artistic, dar fără posibilități de susținere a dorinței lor de a învăța. Scopul este acela de a da identifica acei copii talentați care au nevoie de sprijin si acordarea suportului necesar pentru ca acestia sa isi puna in valoare talentul pe care il au si, din cauza conditiilor familiale sau financiare, nu au posibilitatea de a progresa. Dorim identificarea unui număr de trei tineri, cu ajutorul colaborarii cu Directia Generala de Asistenta si Protectie a Copilului Prahova si alte institutii de profil, care, pe parcursul unui an de la demararea proiectului sa aiba sustinerea necesara pentru a-si pune in valoare talentul si dorinta de a invata si progresa in viata.

Vrem sa ne punem in slujba comunitatii in continuare si asteptam ca si comunitatea sa ne sprijine pentru a putea, ca impreuna, sa ne imbunatatim viata si sa fim respectati atat noi, cat si drepturile noastre, iar copiii sa se dezvolte într-un mediu sănătos, fără frici și frustrări și să aibă posibilitatea de a-și pune în valoare tanetele cu care Dumnezeu i-a hărăzit.

SCOPUL ȘI OBIECTIVELE CONCURSULUI

Motivul care stă la baza proiectului “Adoptă o poveste” este acela de a sprijini copiii talentați, fără posibilități materiale și care sunt ignorați de instituții din diverese motive, unele justificate, având în vedere sistemul educațional din România. În urma discuțiilor cu partenerul în acest proiect, respectiv Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Prahova, am primit informația că există atât în centrele de plasament cât și în familiile în care sunt încredințați copiii, tineri extrem de talentați în diverse domenii, dar și copii cărora le place învățătura. Scopul nostru este acela de a sprijini acei tineri care au nevoie, pentru a progresa potrivit harurilor cu care au fost înzestrați, dar nu pot face acest lucru pentru că nu beneficiază de niciun sprijin, nici din partea familiei, nici din partea unităților scolare sau altor entități. Proiectul Adoptă o poveste are în vedere identificarea a trei tineri, minim, în primul an de la demararea sa, cu ajutorul instituțiilor care are în monitorizare acești copii talentați. După ce aceștia au fost identitificați, se vor face publice povestile lor, prin divrse canale media si social media, si vom atrage surse de finantare pentru a-i ajuta sa porneasca la drum, urmand a fi ghidati spre reuista care le este destinata. În cadrul acestui proiect, pentru ca povestea copiilor să ajungă la cât mai multe persoane, avem în vedere transmiterea unor materiale video care să prezinte atât copiii, familiile lor, dar și potențialii sprijinitori ai tinerilor înzestrați, dar fără posibilități. De asemenea, considerăm că se impune și inițierea unor campanii de foundraising care să atragă cât mai multe persoane pentru a sprijini pe termen mediu pe cei care sunt parte din proiectul Adoptă o poveste.

Dorim ca prin acest proiect tinerii să se dezvolte armonios nu numai material, cât mai ales spirtual pentru ca, la rândul lor, să ajute pe cei care sunt așa cum au fost ei, când au avut nevoie de ajutor. Să fie modele pentru alți copii talentați care își doresc, dar nu pot să evolueze.

REZULTATE CONCRETE ESTIMATE

Rezultul principal al acestui proiect este implicarea tinerilor care sunt principalii actori care vor adopta o poveste, implicare menită să ajute colegi care nu au posiblități.

Estimăm implicarea unui număr de 150 de persoane, in speta tineri, colaboratori ai proiectului, care se vor implica în toate demersurile noastre și vor contribui la identificarea surselor de sprijin pentru cei neajutorați, dar si la gasirea solutiilor pentru ca acestia sa-si urmeze drumul. Practic, pentru ca povestea prezentata publicului sa fie adoptata. De asemenea, impactul este dezvoltarea conceptului de foundraising in randul tinerilor, in comunitatea din care acestia fac parte  si responsabilizarea acestora fata de semenii lor aflati in nevoie. Prezentarea situațiilor cu care se confrunta tinerii a căror poveste este supusă adopției vine sa creeze o emulatie in randul acestora in dorinta de a se implica si a aduce ceva bun in viata  celor a caror problemă au identificat-o si supus-o dezbaterii prin prezentarea ei publica.

Rezultatele care se doresc a fi obținute în cadrul acestui proiect sunt, în primul rând, implicarea tinerilor și implicarea comunității, pentru acordarea unor șanse chiar și celor lipsiți de speranțte, dar înzestrați de la natura cu diverse daruri, care altfel, nu ar putea fi aduse în atenția publicului.