ADVOCACY si LOBBY

La fel ca si in cazul Audierii Publice, A.D.O.R. a dobandit experienta necesara in urma absolvirii cursurilor de catre presedintele asociatiei. In anul 2013 a organziat o campanie de advocacy si lobby, pe cont propriu si in folosul comunitatii, care a avut ca scop preluarea si promovarea in randul decidentilor politici a proiectului de Hotarare de Consiliu Local cu privire la rezolvarea situatiei cainilor comunitari din municipiul Ploiesti. .Dupa ce a ajuns de doua ori pe ordinea de zi a Consiliului Local si nu a trecut, inca, vrem sa reluam discutiile cu decidentii politici si sa incheiem acest proiect.

Cei care nu sunt familiarizati  cu ce inseamna aceste actiuni, va vom spune pe scurt ca:

Campania de advocacy este acea actiune civica ce are ca scop aducerea in atentia decidentilor, in cadrul unei mese rotunde atat a problemei cat si a solutiilor, care au fost gandite pentru a rezolva o problema sau alta a comunitatii. In cadrul acestei mese rotunde pot particpa si cetatenii implicati, care nu pot fi decat simpli spectatori, conform regulamentului campaniei. Decidentii participanti la Masa Rotunda isi pot exprima parerile, care pot fi contradictorii, iar la final se va cere si se va consemna sprijinul decidentilor pentru a pune in practica obiectul campaniei de advocacy si lobby.

Scopul campaniei de advocacy este acela de a aduce in atentia decidentilor politici, fie ei consiulieri locali, pentru problemele comunitatilor locale, fie parlamentari, pentru preluarea unor initiative legislative sau modifciari de acte normative. 

Cei interesati sa solicite organziarea unor astfel de actiuni civice, ne pot contacta fie pe mail, fie la telefon , fie la adresa pe care le pot gasi la CONTACT.